VITAMIN MAMA DANISH: ADAKAH BENAR IBU TIADA SUSU IBU?

5 Oktober 2014

ADAKAH BENAR IBU TIADA SUSU IBU?

Betulke betul?

Ramai ibu yang menyangka susu ibu akan terus keluar dengan banyak setelah melahirkan sehingga mereka panik apabila payudara tidak menghasilkan susu seperti dibayangkan. Pelbagai tanggapan mengenai penyusuan menghantui semua ibu da bakal ibu. 

Persoalannya, adakah benar susu tidak keluar, susu sedikit atau teknik digunakan tidak betul sehingga menyebabkan proses menyusukan anak menjadi sukar?Oleh itu, wahai ibu-ibu dan bakal ibu adalah penting untuk mendapatkan ilmu mengenai penyusuan.

Susu ibu adalah susu terbaik di dunia. Saya pasti ramai ibu-ibu yang mahu menyusukan bayi mereka sehingga tempoh 2 tahun. Ramai juga ibu-ibu yang kecewa apabila tidak dapat menyusukan bayi kerana pengeluaran susu yang tidak banyak.

Saya pasti ramai yang mengalami masalah yang sama terutamanya wanita yang pertama kali melahirkan anak.Mendengar dan berimpian untuk menyusukan bayi sehingga 2 tahun kedengarannya begitu mudah, namun tidak ramai ibu-ibu terutamanya ibu bekerjaya yang mampu mengharungi dengan jayanya.

Tidak kurang ramai berhenti separuh jalan lantaran cabaran yang terpaksa dilalui dan kekangan masa sehingga lama-kelamaan penghasilan susu semakin sedikit dan tiada langsung.


Jawapannya,  tepuk dada tanya diri!!
Nak seribu daya, taknak seribu dalih.

Jom sama2 menambah ilmu penyusuan.
Give the best to your child.

Salam sayang
Nisak
Pengguna dan Pengedar Shaklee Baling
0135074833

Sumber: Metro
March 12, 2014

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

TQ atas komen anda. Share jika bermanfaat.

VITAMIN MAMA DANISH Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign